Sastāvdaļas
- 1 glāze griķu
- 600 g vistu aknu
- 150 g šķiņķa
- 1 sīpols
- sāls
- malti melnie pipari
- 1-2 ēdamkarotes saldā krējuma
- 2 m cūku zarnu
- 1 tējkarote malta koriandra
- 2 lauru lapas
- 3 smaržīgo piparu graudiņi
Pagatavošana
- Griķus izvāra un atdzesē.
- Aknas noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
- Šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos.
- Sīpolus apcep, kamēr tie kļūst brūngani, atdzesē.
- Griķiem pievieno aknas, šķiņķi, sīpolus, sāli, piparus - samaisa.
- Cūku zarnas nomazgā no iekšpuses un ārpuses, pilda ar griķu-gaļas pildījumu.
- Zarnas apgriež, lai veidojas desiņas, sadursta tās ar adatu vairākās vietās.
- Uzvāra ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas, koriandru.
- Liek desiņas vārīties uz lēnas uguns, 15 minūtes.
- Kad desas izvārījušās, tās apcep augu eļļā, kamēr kļūst brūnganas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!