Aknu desa ar griķiem

Aknu desa ar griķiem Foto: Aknu desa ar griķiem

Sastāvdaļas

  • 1 glāze griķu
  • 600 g vistu aknu
  • 150 g šķiņķa
  • 1 sīpols
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 1-2 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 2 m cūku zarnu
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 2 lauru lapas
  • 3 smaržīgo piparu graudiņi

Pagatavošana

  1. Griķus izvāra un atdzesē.
  2. Aknas noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos.
  4. Sīpolus apcep, kamēr tie kļūst brūngani, atdzesē.
  5. Griķiem pievieno aknas, šķiņķi, sīpolus, sāli, piparus - samaisa.
  6. Cūku zarnas nomazgā no iekšpuses un ārpuses, pilda ar griķu-gaļas pildījumu.
  7. Zarnas apgriež, lai veidojas desiņas, sadursta tās ar adatu vairākās vietās.
  8. Uzvāra ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas, koriandru.
  9. Liek desiņas vārīties uz lēnas uguns, 15 minūtes.
  10. Kad desas izvārījušās, tās apcep augu eļļā, kamēr kļūst brūnganas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes