Sastāvdaļas
- 500 g aknu
- 100 ml baltvīna
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 sarkanie sīpoli
- 1 saišķītis pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes konjaka
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote jūras sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
- Pētersīļus sakapā, sīpolus sagriež pusgredzenos.
- Sīpolus apcep uz lielas uguns, 1 ēdamkarotē sviesta, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
- Ķiplokus saspiež, pievieno sīpoliem, cep 2-3 minūtes, pieber piparus, sāli, pielej vīnu, iztvaicē to pilnībā.
- Pievieno 3/4 pētersīļu, samaisa un noņem no uguns.
- Aknas noskalo, novelk plēves, sagriež salmiņos.
- Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pielej olīveļļu, cep aknas, pieber sāli, piparus, cep no katras puses 2 minūtes.
- Pielej konjaku, samaisa, turpina sautēt 30 sekundes.
- Pirms pasniegšanas, aknas pārlej ar pētersīļu mērci un pārkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!