Ābolu - žāvētu aprikožu pīrāgs

Viegli pagatavojams: Ābolu - žāvētu aprikožu pīrāgs Foto: Ābolu - žāvētu aprikožu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3-4 olas
  • 3-4 ēdamkarotes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
Pildījumam:
  • 500 g ābolu
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa 
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 50 g rozīņu
Pārliešanai:
  • 200 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 kaudzītes ogu pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Olas ar cukuru sakuļ stingrās putās, lai apjoms palielinās 2 reizes, noliek malā.
  2. Ābolus kārtīgi nomazgā, izņem serdi, sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Žāvētās aprikozes noskalo, pārgriež uz pusēm.
  4. Olu masai pievieno miltus un vēlreiz sakuļ.
  5. Pievieno dzēstu sodu, samaisa.
  6. Veidni ieziež ar sviestu, liek pildījumu, izlīdzina.
  7. Virsū lej mīklu, cep 180-200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  8. Kad pīrāgs ir mazliet apbrūnējis, izņem no krāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un ogām.
  9. Liek atpakaļ krāsnī uz 5-7 minūtēm, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu - ja sauss, - gatavs!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes