Sastāvdaļas
- 1,2 kg ābolu
- 0,8 kg seleriju
- 0,6 l ūdens
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes citronskābes
- 0,2 kg cukura
Pagatavošana
Ar šo produktu daudzumu var piepildīt piecas 0,5 l burkas.
- Ābolus un selerijas notīra, nomizo, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, samaisa un steidzīgi sapilda dezinficētās burkās.
- Ūdeni ar garšvielām uzvāra jau laikus un pārlej sagatavotās burkās, uzliek novārītus metāla vāciņus un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes un litra burkas – 20 minūtes.
- Ja vēlas, vienu daļu seleriju var aizstāt ar burkāniem.
- Šādi salāti iegūst glītāku krāsu un ir vispusīgāki.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!