Ābolu un karameļu aizvērtais pīrāgs

Ābolu un karameļu aizvērtais pīrāgs Foto: Ābolu un karameļu aizvērtais pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • 1 ola
  • 50 ml ledaina ūdens, kurā izšķīdināta šķipsniņa sāls
  • 5 āboli
  • 1 glāze cukura + 2 ēdamkarotes pārkaisīšanai
  • 200 ml trekna saldā krējuma 33-38% tauku
  • 2 ēdamkarotes piena

Pagatavošana

  1. Gatavo karameli - katlā ber glāzi cukura, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, katlu liek uz vidējas uguns.
  2. Maisa tik ilgi, kamēr viss cukurs kļūst, sākumā tumši-zeltains, tad brūns.
  3. Katlā lej verdošu saldo krējumu, samaisa, izlej caur sietu un atdzesē.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  5. Traukā ber miltus un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu - sadrupina sīkas drupačas.
  6. Pievieno olu, pa ēdamkarotei pielej ūdeni.
  7. Samīca mīklu, lai tā veido nelielus gabaliņus, tad samīca bumbiņu.
  8. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, sadala 2 daļās, izrullē 2 apļus, 3-5 mm biezumā.
  9. Vienu mīklas apli liek veidnē.
  10. Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež plānās šķēlītēs.
  11. Liek uz mīklas - ābolu kārta, pāris ēdamkarošu karameles, atkal ābolu kārta un atkal pāris ēdamkarošu karameles.
  12. Tad karamelei virsū liek ābolu kārtu, tā var būīt mazliet augstāka par veidnes malām.
  13. Virsū ābolu kārtai liek otru mīklas apli, malas, ar dakšiņu piestiprina veidnes malai.
  14. Vidū mazliet, dekoratīvi, sadursta mīklu, noklāj ar pienu un pārkaisa ar cukuru.
  15. Cep 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes