Ābolu sacepums ar kraukšķīgu garoziņu

Ābolu sacepums ar kraukšķīgu garoziņu Foto: Ābolu sacepums ar kraukšķīgu garoziņu

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes pilngraudu miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • vaniļa
  • 3 ēdamkarotes liesa margarīna
  • 100 ml piena
  • 50 ml ābolu sulas
Pildījumam:
  • 2 vidēja lieluma āboli
  • malts kanēlis
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1/2 citrona miziņas
  • mazliet piena

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Gatavo mīklu - samaisa visas sausās sastāvdaļas, pievieno margarīnu, ar dakšiņu samīca.
  3. Pielej pienu, samaisa, pielej ābolu sulu.
  4. Mīklu izrullē 1 cm biezumā, uzkaisa kanēli, mazliet cukura.
  5. Izkārto sarīvētus ābolus, uzlej citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, satin ruleti.
  6. Ruleti sagriež 3 cm biezās šķēlēs, liek ietaukotā veidnē, aprasina ar pienu un uzber mazliet cukura.
  7. Cep 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes