Ābolu povidla

Ābolu povidla Foto: Ābolu povidla

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu biezeņa
  • 1,3 kg cukura

Pagatavošana

  1. Povidlas gatavošanai var izmantot nestandarta ābolus, kā arī ābolu mizas, serdes un dažādas atliekas no ābolu konserviem.
  2. Pagatavo ābolu biezeni:
  3. Sagatavotos ābolus izsautē un izberž caur sietu.
  4. Ābolu masu liek katlā un lēni vāra, pastāvīgi maisot.
  5. Gatavs biezenis līdzīgs biezam krējumam.
  6. Tad ievāra līdz 40-50% no tilpuma, pievieno vajadzīgo cukuru un vēl vāra 10-15 minūtes.
  7. Karstu povidlu pilda izkarsētos traukos un noslēdz ar plastmasas vāciņiem, celofāna vai pergamenta papīru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes