Sastāvdaļas
- 300 g skābā krējuma
- 150 g sviesta
- 300-350 g miltu
- 150-180 g cukura
- 1 ola
- 3-4 saldskābu vai skābu ābolu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- vanilīns, malts kanēlis pēc garšas
- rīvēta citrona miziņa
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, atdzesē, samaisa ar 100 gramiem skābā krējuma.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, sakuļ elastīgu, mīkstu mīklu, kura ir mazliet lipīga.
- Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm vai arī uz 15 minūtēm saldētavā.
- Gatavo pildījumu - 200 gramus skābā krējuma sakuļ ar cukuru, olu, 2 ēdamkarotēm miltu, pievieno vanilīnu, kanēli, rīvētu citrona miziņu.
- Ja vēlas, ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
- Mīklu izņem no ledusskapja, liek ietaukotā veidnē, izveidojot pietiekami augstas maliņas.
- Uz mīklas izkārto ābolu pusītes, virsū lej skābā krējuma krēmu.
- Cep sakarsētā krāsnī 50-60 minūtes.
- Pīrāgu pasniedz atdzesētu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!