Ābolu pīrāgs

Ābolu pīrāgs Foto: Ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 300 g skābā krējuma
  • 150 g sviesta
  • 300-350 g miltu
  • 150-180 g cukura
  • 1 ola
  • 3-4 saldskābu vai skābu ābolu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • vanilīns, malts kanēlis pēc garšas
  • rīvēta citrona miziņa

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē, atdzesē, samaisa ar 100 gramiem skābā krējuma.
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sakuļ elastīgu, mīkstu mīklu, kura ir mazliet lipīga.
  3. Mīklu liek ledusskapī uz 30 minūtēm vai arī uz 15 minūtēm saldētavā.
  4. Gatavo pildījumu - 200 gramus skābā krējuma sakuļ ar cukuru, olu, 2 ēdamkarotēm miltu, pievieno vanilīnu, kanēli, rīvētu citrona miziņu.
  5. Ja vēlas, ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Mīklu izņem no ledusskapja, liek ietaukotā veidnē, izveidojot pietiekami augstas maliņas.
  7. Uz mīklas izkārto ābolu pusītes, virsū lej skābā krējuma krēmu.
  8. Cep sakarsētā krāsnī 50-60 minūtes.
  9. Pīrāgu pasniedz atdzesētu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes