Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 300 g sviesta
- 1 citrons
- 3 olas
- 370 g cukura
- 700 g ābolu
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 3 ēdamkarotes piena
- 150 g vaniļas pudiņa maisījuma
- 40 g rozīņu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - samaisa miltus, sviestu, cukuru, rīvētu citrona miziņu, olas - liek vēsā vietā uz 1 stundu. 2/3 mīklas plāni izrullē, liek ietaukotā veidnē, sadursta ar dakšiņu.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs - sautē uz pannas.
- Ābolus samaisa ar cukuru, kanēli, citrona sulu - liek uz mīklas.
- Citā bļodā samaisa 2 olas, pienu, 1 ēdamkaroti cukura, 1/2 tējkarotes kanēļa, maisījumu vaniļas pudiņam.
- Maisījumu lej katlā, uzvāra, nedaudz atdzesē un pārlej āboliem.
- Atlikušo mīklu izrullē, sagriež tievās sloksnītēs.
- Pīrāgu rotā ar sloksnītēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai.
- Cep 50-60 minūtes, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
- Pīrāgu pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!