Ābolu pīrāgs poļu gaumē

Ābolu pīrāgs poļu gaumē Foto: Ābolu pīrāgs poļu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 310 g miltu
  • 200 g auksta sviesta
  • 120 g gaiši brūnā cukura
  • 1\2 tējkarotes sāls
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
Pildījumam:
  • 1,5 kg nomizotu ābolu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - miltus izsijā bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, ar rokām samīca, veidojot rupjas drumstalas.
  2. Atsevišķi sakuļ skābo krējumu, cukuru, sāli, olu dzeltenumus, pievieno drumstalām, samīca mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Nomizotos ābolus sagriež nelielos gabaliņos, sautē, ar cukuru un vaniļas cukuru, sausā pannā, 10 minūtes, kamēr tie paliek mīksti.
  5. Jāskatās, lai āboli neizšķīst putrā, beigās pievieno miltus un samaisa.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidni ietauko ar sviestu.
  7. Mīklu sadala 2 daļās - viena daļa lielāka, viena mazāka.
  8. Lielāko mīklas daļu izrullē aplī, liek veidnē, izveido 3-4 cm augstas mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu.
  9. Cep 12 minūtes.
  10. Ceptajā biskvītā liek ābolu pildījumu, blīvi piespiež.
  11. Mazāko mīklas daļu izrullē aplī, sagriež strēmelēs, liek virsū ābolu pildījumam, mīklas strēmelīšu malas piestiprina biskvītam. Cep 30-35 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes