Sastāvdaļas
Mīklai:
- 310 g miltu
- 200 g auksta sviesta
- 120 g gaiši brūnā cukura
- 1\2 tējkarotes sāls
- 3 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
Pildījumam:
- 1,5 kg nomizotu ābolu
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - miltus izsijā bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, ar rokām samīca, veidojot rupjas drumstalas.
- Atsevišķi sakuļ skābo krējumu, cukuru, sāli, olu dzeltenumus, pievieno drumstalām, samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Nomizotos ābolus sagriež nelielos gabaliņos, sautē, ar cukuru un vaniļas cukuru, sausā pannā, 10 minūtes, kamēr tie paliek mīksti.
- Jāskatās, lai āboli neizšķīst putrā, beigās pievieno miltus un samaisa.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidni ietauko ar sviestu.
- Mīklu sadala 2 daļās - viena daļa lielāka, viena mazāka.
- Lielāko mīklas daļu izrullē aplī, liek veidnē, izveido 3-4 cm augstas mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 12 minūtes.
- Ceptajā biskvītā liek ābolu pildījumu, blīvi piespiež.
- Mazāko mīklas daļu izrullē aplī, sagriež strēmelēs, liek virsū ābolu pildījumam, mīklas strēmelīšu malas piestiprina biskvītam. Cep 30-35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!