Ābolu pīrāgs „Mājas”

Ābolu pīrāgs „Mājas” Foto: Ābolu pīrāgs „Mājas”

Sastāvdaļas

  • 300 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 2 lieli āboli
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • rīvmaize
Pārkaisīšanai:
  • 20 g sviesta
  • 3-4 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru gaisīgās putās.
  2. Nepārstājot kult, pievieno skābo krējumu, izkausētu sviestu, vaniļas cukuru, miltus, cepamo pulveri.
  3. Visu kārtīgi sakuļ.
  4. Ābolus nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdi, sagriež šķēlītēs.
  5. Rozīnes iemērc, tad nolej ūdeni un nosusina.
  6. Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar rīvmaizi.
  7. Veidnē lej pusi mīklas, virsū izkārto ābolus un rozīnes, pārlej ar otru mīklas pusi.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
  9. Pīrāgu izņem no krāsns un pārkaisa ar drumstalām.
  10. Gatavo drumstalas - sviestu un miltus liek bļodā, sadrupina ar rokām drumstalās, pieber cukuru un visu samaisa. 
  11. Kad pīrāgs pārkaisīts ar drumstalām, to liek krāsnī vēl uz 20 minūtēm.
  12. Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes