Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 100 g skābā krējuma
- 150 g auksta sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 200 g skābā krējuma
- 220 g cukura
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes miltu
- 4 lieli āboli
Pagatavošana
- Lielā bļodā izsijā miltus, kopā ar cepamo pulveri.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, ar pirkstiem visu samīca drumstalās.
- Pievieno skābo krējumu un ātri samīca plastisku mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, olu, miltiem, kamēr cukurs izkūst.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
- Ābolu šķēlītes liek bļodā, pārlej ar 1/2 citrona sulu, samaisa.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām.
- Ābolu šķēlītes izkārto uz mīklas, pārlej ar skābā krējuma krēmu.
- Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!