Ābolu pīrāgs krievu gaumē

Ābolu pīrāgs krievu gaumē Foto: Ābolu pīrāgs krievu gaumē

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 100 g skābā krējuma
  • 150 g auksta sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
  • 200 g skābā krējuma
  • 220 g cukura
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 4 lieli āboli

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā izsijā miltus, kopā ar cepamo pulveri.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, ar pirkstiem visu samīca drumstalās.
  3. Pievieno skābo krējumu un ātri samīca plastisku mīklu.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Gatavo pildījumu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, olu, miltiem, kamēr cukurs izkūst.
  6. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
  7. Ābolu šķēlītes liek bļodā, pārlej ar 1/2 citrona sulu, samaisa.
  8. Mīklu liek ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām.
  9. Ābolu šķēlītes izkārto uz mīklas, pārlej ar skābā krējuma krēmu.
  10. Cep 180°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  11. Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes