Sastāvdaļas
Mīklai:
- 125 g mīksta sviesta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 ola
- 1 paciņa vanilīna
- 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
- 100 g maltu mandeļu
- 150 g miltu
Krēmam:
- 400 ml piena
- 100 ml baltvīna
- 3 olu dzeltenumi
- vanilīns
- 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
- 6 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes miltu
- 5-6 āboli
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, vanilīnu, apelsīna miziņu, pievieno olu un mandeles.
- Miltus pievieno pamazām, jāsanāk mīkstai mīklai.
- Mīklu liek veidnē, veidni liek ledusskapī.
- Gatavo krēmu - miltus samaisa ar cukuru, vanilīnu un apelsīna miziņu.
- Pievieno olu dzeltenumus, mazliet piena, samaisa viendabīgā konsistencē, pievieno atlikušo pienu un baltvīnu.
- Visu katlā uzkarsē, patstāvīgi maisot, lai nav kunkuļu, atdzesē.
- Ar dārzeņu mizojamo nazi griež garas ābolu mizu un mīkstuma sloksnes.
- No ābolu sloksnēm veido rozītes.
- Krēmu liek uz mīklas, virsū izkārto ābolu rozītes.
- Ābolu rozītes glazē ar marmelādi, cukuru.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr pīrāgs ir izcepies un ābolu rozītes kļuvušas zeltainas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!