Ābolu pīrāgs ar olu-skābā krējuma pildījumu

Ābolu pīrāgs ar olu-skābā krējuma pildījumu Foto: Ābolu pīrāgs ar olu-skābā krējuma pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 2,5 glāzes miltu
  • 300 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
Pildījumam:
  • 3-4 āboli
  • 2 olas
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu samīca ar miltiem, veidojot drumstalas, pievieno cukuru un olu, samīca mīklu.
  2. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. 
  3. Ja no mīklas nevar izveidot bumbiņu, pielej 1 ēdamkaroti auksta ūdens.
  4. Ābolus nomizo,pārgriež uz pusēm, izņem serdi, ar nazi izveido sietiņu.
  5. Gatavo pildījumu - olas sakuļ ar cukuru, gaisīgās putās, pievieno skābo krējumu, vēlreiz sakuļ.
  6. Mīklu izrullē plāksnē, liek ar sviestu ietaukotā un ar miltiem vai mannā pārkaisītā veidnē.
  7. Uz mīklas liek ābolu pusītes, pārlej ar olu-skābā krējuma masu.
  8. Cep sakarsētā krāsnī, 30-35 minūtes, vai kamēr pildījums sabiezē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes