Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2,5 glāzes miltu
- 300 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
Pildījumam:
- 3-4 āboli
- 2 olas
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu samīca ar miltiem, veidojot drumstalas, pievieno cukuru un olu, samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Ja no mīklas nevar izveidot bumbiņu, pielej 1 ēdamkaroti auksta ūdens.
- Ābolus nomizo,pārgriež uz pusēm, izņem serdi, ar nazi izveido sietiņu.
- Gatavo pildījumu - olas sakuļ ar cukuru, gaisīgās putās, pievieno skābo krējumu, vēlreiz sakuļ.
- Mīklu izrullē plāksnē, liek ar sviestu ietaukotā un ar miltiem vai mannā pārkaisītā veidnē.
- Uz mīklas liek ābolu pusītes, pārlej ar olu-skābā krējuma masu.
- Cep sakarsētā krāsnī, 30-35 minūtes, vai kamēr pildījums sabiezē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!