Sastāvdaļas
- 600 g skābu ābolu
- 150 g mandeļu
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 100 g cukura
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 200 g rozīņu
- 50 g sukāžu pēc izvēles
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež plānās šķēlītēs.
- Sasmalcina mandeles.
- Sviestu izkausē.
- Olas sakuļ ar cukuru.
- Samaisa miltus, cepamo pulveri un kanēli.
- Miltu maisījumu samaisa ar sakultajām olām, pievieno izkausēto sviestu.
- Maisījumam pievieno ābolus, mandeles, rozīnes un sukādes, samaisa mīklu.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Mīklu liek veidnē, cep 175 °C temperatūrā, 45 minūtes.
- Gatavu pīrāgu atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!