Ābolu pīrāgs ar jogurtu

Ābolu pīrāgs ar jogurtu Foto: Ābolu pīrāgs ar jogurtu

Sastāvdaļas

 

 ● 60 g sviesta (istabas temperatūrā)
 ● 300 g miltu
 ● 230 g brūnā cukura
 ● 50 g cukura
 ● 2 olas
 ● 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
 ● šķipsniņa sāls
 ● 1 tējkarote sodas
 ● 1,5 tējkarotes malta kanēļa
 ● 1 glāze jogurta 
 ● 2 zaļie āboli

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļu krēmveida masā.
  3. Pievieno maltu kanēli un sāli, samaisa ar koka lāpstiņu. 
  4. Pievieno izsijātus miltus un sodu, samaisa ar koka lāpstiņu. 
  5. Pievieno jogurtu un samaisa viendabīgā masā. 
  6. Ābolus nomizo un sagriež 1cm lielos gabaliņos, pievieno tos mīklai, samaisa.
  7. Mīklu lej, ar sviestu ietaukotā veidnē, pārkaisa maltu kanēli, cukuru.
  8. Cep 40-60 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  9. Ja vēlas, pasniedz ar skābo krējumu, saldo krējumu vai jogurtu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes