Ābolu pīrādziņi

Ābolu pīrādziņi Foto: Ābolu pīrādziņi

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 250 ml piena
  • 2 olas 
  • 70 g cukura
  • 70 g sviesta 
  • 1 tējkarote sāls 
  • 11 g sausā rauga
  • 3-4 āboli

Pagatavošana

  1. Ābolus kārtīgi noskalo, sīki sagriež. 
  2. Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno mīkstu sviestu, cukuru, sāli, olas. 
  3. Visu kārtīgi samaisa, pievieno izsijātus miltus.
  4. Samīca mīkstu, viendabīgu mīklu, atstāj siltā vietā.
  5. Kad mīkla ir uzrūgusi, to samīca ar rokām un atstāj vēlreiz uzrūgt.
  6. Tad mīklu vēlreiz samīca ar rokām, sadala vienādos gabaliņos.
  7. Katru mīklas gabaliņu izrullē plācenī, vidū liek mazliet sīki sagriezto ābolu, uzkaisa cukuru, mīklu blīvi aiztaisa, izveido pīrādziņu. 
  8. Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, atstāj uz 15 minūtēm. 
  9. Tad pīrādziņus noziež ar sakultu olu, uzkaisa cukuru, maltu kanēli.
  10. Cep 200°C temperatūrā, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes