Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 250 ml piena
- 2 olas
- 70 g cukura
- 70 g sviesta
- 1 tējkarote sāls
- 11 g sausā rauga
- 3-4 āboli
Pagatavošana
- Ābolus kārtīgi noskalo, sīki sagriež.
- Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno mīkstu sviestu, cukuru, sāli, olas.
- Visu kārtīgi samaisa, pievieno izsijātus miltus.
- Samīca mīkstu, viendabīgu mīklu, atstāj siltā vietā.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to samīca ar rokām un atstāj vēlreiz uzrūgt.
- Tad mīklu vēlreiz samīca ar rokām, sadala vienādos gabaliņos.
- Katru mīklas gabaliņu izrullē plācenī, vidū liek mazliet sīki sagriezto ābolu, uzkaisa cukuru, mīklu blīvi aiztaisa, izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, atstāj uz 15 minūtēm.
- Tad pīrādziņus noziež ar sakultu olu, uzkaisa cukuru, maltu kanēli.
- Cep 200°C temperatūrā, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!