Ābolu marmelāde

Ābolu marmelāde Foto: Ābolu marmelāde
    1. Nemizotus ābolus ar serdēm sagriež gabaliņos, pārlej nedaudz ūdens un sautē, izberž caurs sietu.
    2. Iegūtai masai pievieno cukuru (uz 2 kg masas 1 kg cukura) un vāra, vienmēr maisot, līdz masa sabiezē.
    3. Vēlams sākumā masu vārīt bez cukura un tikai tad, kad tā pietiekami sabiezējusi, pielikt cukuru un vārīt līdz gatavībai.
    4. Gatavības pazīmes - masa apjomā samazinājusies par 1/3, kļuvusi tumšāka, biezāka, lejot no karotes, krīt pikās.
    5. Karstu marmelādi lej tīrās, sakarsētās burciņās.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes