Sastāvdaļas
- 3 glāze kviešu miltu
- 1 glāze piena
- 2 ēdamkarotes skāba krējuma
- 100 g kukurūzas vai olīveļļas
- 50 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 50 g rauga
- 4 kardamona graudiņi
Virsmai:
- 700-800 g skābu ābolu
- 50 g cukura
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.
- Uzrūgušu mīklu liek uz plāts, izlīdzina 1-1 1/2 cm biezumā, uzraudze, pārklāj ar nomizotu ābolu daiviņām, liekot tās rindās nedaudz citu virs citas.
- Pārziež ar kausētu sviestu, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu un cep.
- Pirms cepšanas beigām pārziež ar sakultu krējumu, kam pievienots pūdercukurs.
- Atdzisušu ābola maizi sagriež gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!