Ābolu maize - plātsmaize

Ābolu maize - plātsmaize Foto: pastrychefbaking.blogspot.com

Sastāvdaļas

  • 3 glāze kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 100 g kukurūzas vai olīveļļas
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 50 g rauga
  • 4 kardamona graudiņi

Virsmai:

  • 700-800 g skābu ābolu
  • 50 g cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.
  2. Uzrūgušu mīklu liek uz plāts, izlīdzina 1-1 1/2 cm biezumā, uzraudze, pārklāj ar nomizotu ābolu daiviņām, liekot tās rindās nedaudz citu virs citas.
  3. Pārziež ar kausētu sviestu, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu un cep.
  4. Pirms cepšanas beigām pārziež ar sakultu krējumu, kam pievienots pūdercukurs.
  5. Atdzisušu ābola maizi sagriež gabaliņos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes