Sastāvdaļas
- 3-4 olas
- 400 g sviesta
- 1/2-3/4 paciņas rauga
- 5 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
Pildījumam:
- 800 g ābolu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote kanēļa
Pagatavošana
- No sviesta, olām, rauga un miltiem sagatavo mīklu, to saveļ apaļā bumbā, ko iegremdē auksta ūdenī.
- Kad mīkla paceļas ūdens līmeņa virspusē, tai piejauc cukuru.
- Mīklu sadala divās daļās, katru daļu izveltnē plānā četrstūrī.
- Vienu četrstūri ieklāj ietaukotā veidnē, virs tās ber lielās skaidiņas sarīvētus vai mazās šķēlītēs sagrieztus ābolus, pārber ar cukuru un kanēli.
- Pārsedz ar otru mīklas četrstūri, pārziež ar olu; ar dakšiņu ievelk krustam šķērsām svītras.
- Cep cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.
- Gatavu kūku sagriež četrstūra gabaliņos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!