Ābolu kūka ar kanēli

Ābolu kūka ar kanēli Foto: Ābolu kūka ar kanēli

Sastāvdaļas

  • 3-4 olas 
  • 400 g sviesta 
  • 1/2-3/4 paciņas rauga 
  • 5 glāzes miltu 
  • 1 glāze cukura 

Pildījumam: 

  • 800 g ābolu 
  • 3 ēdamkarotes cukura 
  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana

  1. No sviesta, olām, rauga un miltiem sagatavo mīklu, to saveļ apaļā bumbā, ko iegremdē auksta ūdenī.
  2. Kad mīkla paceļas ūdens līmeņa virspusē, tai piejauc cukuru. 
  3. Mīklu sadala divās daļās, katru daļu izveltnē plānā četrstūrī. 
  4. Vienu četrstūri ieklāj ietaukotā veidnē, virs tās ber lielās skaidiņas sarīvētus vai mazās šķēlītēs sagrieztus ābolus, pārber ar cukuru un kanēli.
  5. Pārsedz ar otru mīklas četrstūri, pārziež ar olu; ar dakšiņu ievelk krustam šķērsām svītras. 
  6. Cep cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. 
  7. Gatavu kūku sagriež četrstūra gabaliņos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes