Sastāvdaļas
Mīklai:
- 400 g sviesta
- 6 olas
- 400 g kviešu miltu
- 400 g cukura
- citrona miziņa
Pildījumam un rotāšanai:
- 1 kg ābolu
- 200 g cukura
- saldie sausiņi
- augļi vai ogas
Krēmam:
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g cukura
- vaniļa
- 200 g piena
- 400 g sviesta
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar cukuru un smalki sarīvētu citrona miziņu, pa vienai pievieno olas un puto, līdz masa kļūst gaiša.
- Pēc tam pievieno izsijātus kviešu miltus un sajauc mīklu.
- No tās cep trīs biskvītus apmēram 1,5 cm biezumā.
- Pēc atdzišanas starp pirmo un otro biskvītu liek ābolu biezeni, starp otro un trešo kārtu - krēmu.
- Nolīdzina tortes malas, pārklāj torti ar krēmu un pārkaisa ar saldiem sausiņiem.
- Torti rotā ar krēmu, augļiem vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!