Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. piecām ½ l tilpuma burkām:
- 2 kg skābu ābolu
- 2 citroni
- 1/2 l nesaldinātas un nedzidrinātas ābolu sulas
- 100 ml brendijs Kalvados
- 100 g cukura
- 2 kanēļa miziņas
- 1 tējkarote samalta kardamona
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, sadala četrās daļās un izņem serdi.
- Tad sagriež gareniskās šķēlēs.
- Izspiež 1/2 citrona sulu.
- Sulu piejauc āboliem.
- Nomazgā atlikušo citronu, nosusina un norīvē miziņu.
- Ābolus, ābolu sulu un Kalvadosu pilda katlā.
- Uzlej tik daudz ūdens, lai āboli būtu apsegti.
- Pievieno cukuru, kanēli un kardamonu.
- Vāra 10 minūtes.
- Āboliem jāsaglabā stingrums, tie nedrīkst sašķīst.
- Visu pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Burkas tūlīt aizvāko.
- Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!