Sastāvdaļas
- 500 g ābolu
- 250 g ūdens
- 400 g cukura
- 200 g ābolu sulas
- 500 g gaišā skābā vīna
Pagatavošana
- Ņem labas kvalitātes deserta ābolus, nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež glītās šķēlēs.
- Lai āboli sagatavošanas laikā nepaliktu tumši, tos liek skābā ūdenī (uz litru ūdens 2 tējkarotes galda etiķa).
- Pagatavo cukura sīrupu un vēl karstu pārlej ābolu šķēlēm, kuras izņemtas no ūdens.
- Āboliem ar sīrupu ļauj lēni atdzist.
- Tad pievieno dzidru ābolu sulu, gaišo skābo vīnu un uzmanīgi izmaisa tā, lai nebojātu ābolu šķēles.
- Sapilda dezinficētās burkās, uzliek novārītus metāla vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 10-15 minūtes, litra burkas – 15-20 minūtes, 3 litru burkas – 25-30 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas hermētiski noslēdz, apgāž uz vāciņa, patur pusstundu, atgāž normālā stāvoklī un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!