Ābolu ievārījums ar brūklenēm

Ābolu ievārījums ar brūklenēm Foto: Ābolu ievārījums ar brūklenēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg brūkleņu
  • 1 kg ābolu
  • 1,5 kg cukura
  • 2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Brūklenes nomazgā, uz 3 minūtēm iemērc verdošā ūdenī, tad ļauj ūdenim netecēt.
  2. Katliņā ielej 2 glāzes ūdens,pievieno cukuru un uzvāra sīrupu.
  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež daiviņās.
  4. Brūklenes un ābolus ieber karstā sīrupā un vāra līdz ogas izšķīst un āboli kļuvuši caurspīdīgi.
  5. Karstu ievārījumu pilda sterilizētās burkās un aizvāko.

    Brūklenes ir arī efektīvs sviedrēšanas līdzeklis, tāpēc tiek izmantotas saaukstēšanās un dažādu vīrusu slimību profilaksei. To ogas pazemina asinsspiedienu, lieliski šķīdina žultsakmeņus un nierakmeņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes