Ābolu džems

Ābolu džems Foto: Ābolu džems

Sastāvdaļas

  • 2 kg ābolu
  • 0,4 l ūdens
  • 2 kg cukura
  • 0,2 kg mežrožu paaugļu

Pagatavošana

  1. Ābolu ievārījumu ieteic gatavot no rudens un ziemas šķirņu āboliem, bet džemu var gatavot no dažādu šķirņu āboliem, un to kvalitāte var būt daudz zemāka.
  2. Labu džemu var izgatavot no Antonovkas, Baltā Dzidrā, Safrāna Pepiņa u. c. šķirņu augļiem.
  3. Ābolu džemu var vitaminizēt ar mežrožu paaugļiem.
  4. Džema gatavošana ir daudz vienkāršāka salīdzinājumā ar ievārījuma gatavošanu.
  5. Džemus vāra vienā paņēmienā.
  6. Ābolus šķiro, atlasa bojātos, tad mazgā, izņem serdes, nomizo, sagriež šķēlēs un uzglabā skābā ūdenī.
  7. Sagatavotā cukura sīrupā liek apmēram pusi no sagatavotajiem āboliem un uz lēnas uguns vāra, pastāvīgi maisot.
  8. Kad āboli pašķīduši, pievieno atlikušos ābolus un notīrītos (no sēklām un spalviņām) mežrožu paaugļus.
  9. Džemu vāra tik ilgi, kamēr ābolu šķēles un mežrožu paaugļi iecukurojas, bet vēl ir veseli – neizjukuši.
  10. Ābolu džemu mežrožu paaugļi ne tikai vitaminizē, bet tas arī iegūst patīkamu sārtu krāsu.
  11. Karstu džemu pilda izkarsētos traukos un noslēdz ar celofānu, pergamenta papīru vai plastmasas vāciņu.


Ja džemu gatavo no saldo šķirņu āboliem, tad vēlams uz 1 kg masas pievienot 1 g citronskābes. Vārīšanas laikā jāuzmanās, lai džems nepiedegtu. Viršanas beigās garšas uzlabošanai var pielikt vaniļas cukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes