Ābolu daiviņas karamelē

Ābolu daiviņas karamelē Foto: Ābolu daiviņas karamelē

Sastāvdaļas

  • 180 g miltu
  • 1 ola
  • 2 āboli
  • 400 ml augu eļļas
  • 35 ml sezama eļļas
  • 175 g cukura
  • 20 g sezama sēkliņu

Pagatavošana

  1. Miltus samaisa ar sakultu olu un 2 ēdamkarotēm auksta ūdens.
  2. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās, apviļā sausos miltos.
  3. Nopurinot liekos miltus, ābolu daiviņas, liek olu-miltu maisījumā, kārtīgi apmaisa.
  4. Ābolu daiviņas fritē, kamēr tie kļūst zeltaini.
  5. Fritējot, ābolu daiviņas liek vienu pēc otras, skatoties, lai tās nesalīp.
  6. Gatavas, fritētās ābolu daiviņas liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.
  7. Pannā uzkarsē sezama eļļu, uz vidējas uguns.
  8. Ja sezama eļļa ir tumša(iegūta no grauzdētām sezama sēkliņām), tai pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas.
  9. Karstai eļļai pievieno cukuru, pastāvīgi maisot, karamelizē.
  10. Tiklīdz karamele kļūst zeltaina, uguni samazina līdz minimumam.
  11. Pievieno sezama sēkliņas, fritētās ābolu daiviņas, visu samaisa.
  12. Ābolus karamelē liek šķīvī, kas mazliet ieziests ar eļļu.
  13. Pirms ēšanas, katru ābola daiviņu mazliet pamērcē ledainā ūdenī, karamele padzisīs un nelips pie zobiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes