Sastāvdaļas
- 6 āboli
- 2 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- 1 ola
- 50 g cukura
- 1 paciņas vaniļas
- 1 1/2 ēdamkarotes pārtikas cietes
- sviests formas ieziešanai
Pagatavošana
- Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izgriež serdes un iedobēs sapilda aprikožu ievārījumu.
- Ietauko sacepuma formu un saliek pildītās ābolu pusītes.
- Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļu, 2 ēdamkarotes ūdens un saputo.
- Olas baltumu stingri saputo un pa karotei saliek uz dzeltenuma masas.
- Uzkaisa ar cepamo pulveri sajauktu cieti. Visu samaisa.
- Biskvīta mīklu uzlej āboliem.
- Sacepumu liek iepriekš līdz 180°C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!