Ābolu biezenis

Ābolu biezenis Foto: Ābolu biezenis
  1. Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, atdala serdes, liek katlā, pārlej nedaudz ūdens (ūdeni var atvietot ar jāņogu vai citu ogu sulu), pievieno cukuru garšai un vāra maisot, līdz āboli daļēji vai pilnīgi izjukuši.
  2. Iegūto masu pilda burkās, mazliet aizvāko un sterilizē 75 - 80°C temperatūrā 30 minūtes.
  3. Pēc sterilizācijas burkas pilnībā aizvāko.
  4. Garšīgus, aromātisku ābolu masu iegūst, ja ābolus cep cepeškrāsnī, pēc tam izberž caur sietu un sterilizē ar vai bez cukura.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes