Sastāvdaļas
- 2 kg ābolu
- 500 g cukura
- 1,5 tējkarotes citronskābes
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Ar šo devu var piepildīt aptuveni divas litra burkas.
- Gatavošanai piemērotākās ir vasaras un rudens ābolu šķirnes.
- Āboli jāizvēlas vēl cieti, pusgatavi.
- Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar cukuru, citronskābi (izšķīdinātu) un vaniļas cukuru. Pārsegtu trauku novieto vēsā vietā un ļauj atsuloties apmēram 4-6 stundas.
- Tad ābolus izņem no sīrupa, cieši sapilda dezinficētā burkā.
- Sīrupu izkāš caur marli vai smalku sietu, uzvāra un karstu pārlej sagatavotiem āboliem.
- Uzliek novārītu metāla vāku un pasterizē 85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 15 minūtes un litra burkas – 20 minūtes.
- Pēc karsēšanas burkas aizvalcē un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!