Sastāvdaļas
- 600 g ābolu
- 1 glāze rīsu
- 2 glāzes svaiga krējuma
- vaniļa
- 50 g sviesta
- ½ glāzes cukura
- cukura sīrups
Pagatavošana
- Ābolu šķēlītes apvāra cukura sīrupā.
- Rīsus ber vārošā ūdenī, uzvāra, uz sieta notecina, liek katlā, uzlej krējumu, pieliek vaniļu pēc garšas un sautē, līdz rīsi mīksti, tad pieliek cukuru un sviestu, visu izmaisa.
- Liek traukā, pārliek ar āboliem.
- Rīsus var likt kārtām ar āboliem.
- Virs āboliem var likt vēl dažādus cukurotus augļus, ogas.
Pasniedz ar ar pienu vai sīrupu, kurā vārījās āboli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!