Āboli ar rīsiem

Āboli ar rīsiem Foto: Āboli ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 600 g ābolu
  • 1 glāze rīsu
  • 2 glāzes svaiga krējuma
  • vaniļa
  • 50 g sviesta
  • ½ glāzes cukura
  • cukura sīrups

Pagatavošana

  1. Ābolu šķēlītes apvāra cukura sīrupā.
  2. Rīsus ber vārošā ūdenī, uzvāra, uz sieta notecina, liek katlā, uzlej krējumu, pieliek vaniļu pēc garšas un sautē, līdz rīsi mīksti, tad pieliek cukuru un sviestu, visu izmaisa.
  3. Liek traukā, pārliek ar āboliem.
  4. Rīsus var likt kārtām ar āboliem.
  5. Virs āboliem var likt vēl dažādus cukurotus augļus, ogas.

Pasniedz ar ar pienu vai sīrupu, kurā vārījās āboli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes