Āboli ar medu

Āboli ar medu Foto: Āboli ar medu

Sastāvdaļas

  • 1 kg ābolu
  • 150 g cukura
  • 1,5 tējkarotes citronskābes
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Šis produktu daudzums paredzēts litra burkas piepildīšanai.
  2. Labas kvalitātes ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
  3. Ja ābolu miza nebojāta, plāna, skaista, ābolus var nemizot.
  4. Ābolus pārkaisa ar cukuru, citronskābi un medu, izmaisa un cieši sapilda dezinficētā burkā un ļauj nedaudz āboliem sablīvēties (saplakt).
  5. Burkai uzliek novārītu metāla vāku un pasterizē 80-85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes un litra burkas – 25 minūtes.
  6. Āboli burkā jāpilda ļoti cieši, jo āboli pēc karsēšanas stipri saplok.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas noslēdz un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes