Sastāvdaļas
- 1 kg ābolu
- 150 g cukura
- 1,5 tējkarotes citronskābes
- 1 ēdamkarote medus
Pagatavošana
- Šis produktu daudzums paredzēts litra burkas piepildīšanai.
- Labas kvalitātes ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
- Ja ābolu miza nebojāta, plāna, skaista, ābolus var nemizot.
- Ābolus pārkaisa ar cukuru, citronskābi un medu, izmaisa un cieši sapilda dezinficētā burkā un ļauj nedaudz āboliem sablīvēties (saplakt).
- Burkai uzliek novārītu metāla vāku un pasterizē 80-85 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes un litra burkas – 25 minūtes.
- Āboli burkā jāpilda ļoti cieši, jo āboli pēc karsēšanas stipri saplok.
- Pēc pasterizēšanas burkas noslēdz un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!