- Lai omlete būtu gaisīga, pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens uz 1 glāzi olu un kārtīgi sakuļ.
- Rauga vietā, mīklai var pievienot mazliet konjaka. Mīkla kļūs aromātiska un gardāka.
- Olu baltumus būs vieglāk un ātrāk saputot, ja tos iepriekš atdzesē un pievieno dažus citronu sulas pilienus vai mazliet citronskābes. Ar olu dzeltenumiem ir otrādi - tiem patīk siltums un cukurs.
- Lai, cepot, gaļai būtu zeltaina garoziņa, to vajag noziest ar medu.
- Sīpols zaudēs savu sīvumu, ja pēc sagriešanas to liek sietā un aplej ar verdošu ūdeni.
- Akna būs mīksta, ja pirms cepšanas to pārkaisa ar cukuru.
- Lai olu čaumala, vārot nesprēgātu, olas, pirms vārīšanas, kārtīgi nomazgā aukstā ūdenī.
- Lai piens, vārot nepiedegtu, katlu vajag izskalot ar aukstu ūdeni un pienu vārīt uz vidējas uguns.
- Dārzeņus mizot un mazgāt labāk pirms pašas likšanas zupā, saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu.
- Lai burkāniem būtu labāka garša, tos vajag vārīt 5-10 minūtes. Burkānus, tāpat, kā citus dārzeņus, vāra uz lielas uguns un sāli pieber vārīšanas beigās.
- Lai rīsi būtu irdeni, tos pirms vārīšanas, iemērc aukstā ūdenī uz 30 minūtēm.
- Lai sāls, traukā nekļūtu mitra, pieber tai dažus rīsu graudus.
- Lai rīsi pārāk nesavārītos, tos mazliet apcep, bet jārēķinās ar to, ka apcepti tie mazāk uzbriedīs.
- Lai, vārot, piens nepārietu pāri katla malām, iemet tajā cukura gabaliņu un uzliek vāku, apmaisa ik pēc 3-4 minūtēm.
- Lai rīsi kļūtu caurspīdīgi, tos uz 5 minūtēm liek verdošā ūdenī.
- Lai rīsi vai makaroni vārot nesaliptu, ūdenim pievieno mazliet saulespuķu vai olīveļļas, vai pēc vārīšanas liek sietā un aplej ar aukstu ūdeni.
- Savītušas dilles vai pētersīļus liek ūdenī, kam pievienots mazliet etiķa, tie atkal būs svaigi.
- Ja vēlaties, lai vārīti dārzeņi būtu gardāki, tos labāk likt verdošā ūdenī. Savukārt, lai gardāks būtu buljons - dārzeņus jāliek vārīties aukstā ūdenī.
18 kulinārijas noslēpumu
Foto: 18 kulinārijas noslēpumu
... reizes