18 kulinārijas noslēpumu

18 kulinārijas noslēpumu Foto: 18 kulinārijas noslēpumu
  1. Lai omlete būtu gaisīga, pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens uz 1 glāzi olu un kārtīgi sakuļ.
  2. Rauga vietā, mīklai var pievienot mazliet konjaka. Mīkla kļūs aromātiska un gardāka. 
  3. Olu baltumus būs vieglāk un ātrāk saputot, ja tos iepriekš atdzesē un pievieno dažus citronu sulas pilienus vai mazliet citronskābes. Ar olu dzeltenumiem ir otrādi - tiem patīk siltums un cukurs.
  4. Lai, cepot, gaļai būtu zeltaina garoziņa, to vajag noziest ar medu.
  5. Sīpols zaudēs savu sīvumu, ja pēc sagriešanas to liek sietā un aplej ar verdošu ūdeni.
  6. Akna būs mīksta, ja pirms cepšanas to pārkaisa ar cukuru.
  7. Lai olu čaumala, vārot nesprēgātu, olas, pirms vārīšanas, kārtīgi nomazgā aukstā ūdenī.
  8. Lai piens, vārot nepiedegtu, katlu vajag izskalot ar aukstu ūdeni un pienu vārīt uz vidējas uguns.
  9. Dārzeņus mizot un mazgāt labāk pirms pašas likšanas zupā, saglabājas vairāk vērtīgo uzturvielu.
  10. Lai burkāniem būtu labāka garša, tos vajag vārīt 5-10 minūtes. Burkānus, tāpat, kā citus dārzeņus, vāra uz lielas uguns un sāli pieber vārīšanas beigās.
  11. Lai rīsi būtu irdeni, tos pirms vārīšanas, iemērc aukstā ūdenī uz 30 minūtēm.
  12. Lai sāls, traukā nekļūtu mitra, pieber tai dažus rīsu graudus.
  13. Lai rīsi pārāk nesavārītos, tos mazliet apcep, bet jārēķinās ar to, ka apcepti tie mazāk uzbriedīs.
  14. Lai, vārot, piens nepārietu pāri katla malām, iemet tajā cukura gabaliņu un uzliek vāku, apmaisa ik pēc 3-4 minūtēm.
  15. Lai rīsi kļūtu caurspīdīgi, tos uz 5 minūtēm liek verdošā ūdenī.
  16. Lai rīsi vai makaroni vārot nesaliptu, ūdenim pievieno mazliet saulespuķu vai olīveļļas, vai pēc vārīšanas liek sietā un aplej ar aukstu ūdeni.
  17. Savītušas dilles vai pētersīļus liek ūdenī, kam pievienots mazliet etiķa, tie atkal būs svaigi.
  18. Ja vēlaties, lai vārīti dārzeņi būtu gardāki, tos labāk likt verdošā ūdenī. Savukārt, lai gardāks būtu buljons - dārzeņus jāliek vārīties aukstā ūdenī.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes