12 piena kokteiļu receptes

12 piena kokteiļu receptes Foto: 12 piena kokteiļu receptes

1. Klasiskais kokteilis

● 1 daļa plombīra saldējuma
● 2 daļas piena

Saldējumu sablenderē ar pienu, pēc garšas pievieno šokolādi, ogas, sīrupu, riekstus, iebiezināto pienu.
Ja kokteilis sanāk pārāk šķidrs, tad daudzumu izmanto 1:1.
Kokteili rotā ar šokolādes skaidiņām, kokosriekstu skaidiņām, riekstiem vai sukādēm.


2. Kokteilis „Vaniļas debesis”

● 100 ml piena
● 1 mazā bundžiņa vaniļas jogurta
● 1 ēdamkarote citrona sulas
● dažas aprikozes
● ledus

Visu sablenderē, lej glāzēs, rotā ar aprikožu šķēlītēm.

3. Kokteilis „Šokolādes piparmētra”

● 4 saldējuma bumbiņas
● 1/4 glāzes piena
● 1/4 glāzes šokolādes sīrupa
● 1-3 pilieni piparmētru eļļas

Visu sablenderē, lej glāzēs, rotā ar piparmētru lapiņām.

4. Kokteilis „Pludiņš”

● 20 g tīru, nomazgātu zemeņu
● 100 ml limonādes (vai Coca-cola, Pepsi)
● 1 saldējuma bumbiņa

Zemenes sablenderē, liek glāzē, pārlej ar limonādi, virsū liek 1 saldējuma bumbiņu.

5. Kafijas kokteilis

● 1 l piena
● 200 g saldējuma
● 3 ēdamkarotes medus
● 1 tase stipras kafijas dzēriena

Visu sablenderē, lej glāzēs.

6. Kokteilis „Banana-mama”

● 400 g saldējuma
● 1 glāze piena
● 350 g nogatavojušies banāni

Visu sablenderē biezā, gaisīgā, krēmīgā kokteilī.

7. Kokteilis „Šokolādes zaķis”


● 1 glāze piena
● 200 g saldējuma
● 2 ēdamkarotes cukura
● 1 tējkarote kakao pulvera

Visu sablenderē, lej glāzē.

8. Kokteilis „Apelsīnu egnogs”

● 30 ml piena
● 30 ml saldā krējuma
● 40 ml apelsīnu sulas
● 20 ml cukura sīrupa
● 1 ola

Visu sablenderē, lej glāzēs.

9. Kokteilis „Mandarīnu feja”

● 120 ml kefīra
● 100 g mandarīnu
● 10 ml citrona sulas
● 10 ml cukura sīrupa

Visu sablenderē, lej glāzēs.

10. Kokteilis „Paradīzes āboli”

● 2-3 ar visu mizu, rupji sarīvēti āboli
● cukurs pēc garšas
● 500 ml piena

Visu sablenderē, lej glāzēs, pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.

11. Medus kokteilis gogoļ-mogoļ

● 2 glāzes piena
● 1 ola
● 150 g medus
● 2 ēdamkarotes citrona vai apelsīna sulas

Visu sablenderē, lej glāzēs.

12. Kokteilis „Krēmbrulē”

● 500 ml piena
● 4 ēdamkarotes medus
● 1 tējkarote vaniļas cukura
● 1 ēdamkarote kakao pulvera
● 100 g baltās šokolādes

Šokolādi izkausē, samaisa visas sastāvdaļas, atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad liek ledusskapī, uz 1 stundu.
Pēc tam atdzesēto masu sablenderē, lej šeikerī un sakrata, lej glāzēs.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes