10 padomi, kā lietderīgi izmantot mikroviļņu krāsni

10 padomi, kā lietderīgi izmantot mikroviļņu krāsni

1. Lai atsvaidzinātu maltu garšvielu un kaltētu zaļumu aromātu, patur tos 30 sekundes, ar pilnu jaudu uzkarsētā mikroviļņu krāsnī.

2. Apkaltušu baltmaizi ietin papīra salvetē, izkarsē to 1 minūti ar pilnu jaudu uzkarsētā mikroviļņu krāsnī, maize atkal būs svaiga.

3. Mandeles vieglāk būs nomizot, ja ieliek tās verdošā ūdenī un izkarsē 30 sekundes, ar pilnu jaudu uzkarsētā mikroviļņu krāsnī.

4. Valriekstus vieglāk atbrīvot no miziņas, ja uzkarsē tos ūdenī 4-5 minūtes, ar pilnu jaudu uzkarsētā mikroviļņu krāsnī.

5. Apelsīnam vai greipfrūtam vieglāk novilkt balto miziņu, ja tos 30 sekundes pakarsē ar pilnu jaudu uzkarsētā mikroviļņu krāsnī.

6. Mikroviļņu krāsnī viegli un ātri var izkaltēt apelsīnu vai greipfrūtu miziņas. Miziņas liek uz papīra salvetes un karsē 2 minūtes, ar pilnu jaudu.
Karsēšanas laikā miziņas ir jāapgroza. Kad miziņas atdzisušas, tās kļūst sausas un trauslas. Miziņas jāuzglabā cieši aizvākotā traukā.

7. Mikroviļņu krāsns palīdzēs izspiest sulu no citrona vai apelsīna līdz pēdējai pilītei. Augļus pakarsē pāris minūšu mikroviļņu krāsnī, atdzesē un izspiež sulu.

8. Mikroviļņu krāsnī var kaltēt zaļumus, dārzeņus, sausiņus un riekstus.

9. Mikroviļņu krāsnī var izkausēt sacukurojušos medu 1-2 minūtēs.

10.Ieēdušos smaržu no koka dēlīšiem var dabūt ārā šādi – dēlīti nomazgā, ierīvē ar citronu un izkarsē mikroviļņu krāsnī.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes