10 padomi, kā izvārīt garšīgu kafiju

10 padomi, kā izvārīt garšīgu kafiju Foto: 10 padomi, kā izvārīt garšīgu kafiju
 
1. Tīrs ūdens
Ja vēlaties garšīgu kafiju, nepieciešams tīrs ūdens. Krāna ūdens nebūs labākais variants, ja vēlaties aromātisku un kārdinošu kafiju.
 
2. Nesteidzieties.
Ja vārat kafiju turku gaumē, kanniņu lieciet uz pašu mazāko uguni. Steiga nekur neder - garšīga kafija vārās ilgi.
 
3. Kanniņa ar šauru kaklu.
Izmantojot kanniņu ar šauru kaklu, kafija sanāks ļoti aromātiska.
 
4. Sāls.
Pieber sāli - jā, tieši sāli! 2-3 sāls kristāliņus. Kafijas garšā sāli nejutīsim, bet sāls pastiprina kafijas aromātu
 
5. Malts ingvers.
Pieber pavisam maz, jutīsiet garšas atšķirību. Gan sāli, gan ingveru ber kanniņā, kad vēl kafijai nav uzliets ūdens.
 
6. Cukurs.
Labāk izmantot brūno cukuru, pievieno pēc garšas.
 
7. Malums.
Izmēģiniet dažādus malumus - gan rupjākus, gan smalkākus - atradīsiet savai gaumei piemērotāko.
 
8. Neļauj kafijai burbuļot.
Tas ir pats galvenais, tikko virsū izveidojusies blīvā kārtiņa sāk aktīvi celties - kanniņu noņem no uguns. Nogaida minūti un šādi rīkojas 3 reizes.
Ja putu kārtiņa izjuks, zudīs viss kafijas aromāts un kafija nebūs garšīga.
 
9. Kafijas pupiņas.
Ja vēlaties garšīgu kafiju, izmantojiet kvalitatīvas kafijas pupiņas. Pērciet tikai kafijas pupiņas un maliet tās pats.
 
10. Ļaujiet nostāvēties.
 
Tiklīdz kafija ir gatava, nelejiet to uzreiz tasītēs, ļaujiet tai nostāvēties vismaz 30 sekundes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes