1. Siers, olīvas, šķiņķis (vai desa).
2. Olīvas un dažādu veidu sieri (nogatavinātie, dzeltenie, Brinza).
3. Kūpināta desa - pērk tievu desu, sagriež plānās šķēlītēs,virsējo liek, ar visu mizu vārīta kartupeļa gabaliņu.
4. Kanapē ar siļķi - sīki sakapā zaļumus, samaisa ar olīveļļu.Maizes gabaliņus noziež ar zaļumu maisījumu.
Virsū liek siļķes gabaliņu, citrona gabaliņu, sīpola gredzenu.
5. Ar šķiņķi un melnajām žāvētajām plūmēm - apceptās šķiņķa šķēlītēs ietītas melnās plūmes.
6. Šiņķī ietīts siers - šķiņķa sloksnītē ietin siera gabaliņu.
7. Garneles un mango = mango gabaliņu aptin ar garneli, iemarinē olīveļļas un maltas paprikas mērcē.
Pirms marinēšanas, mango gabaliņus viegli apcep olīveļļā.
8. Marinētu garneļu kanapē - samaisa 2 ēdamkarotes augu eļļas ar 2 ēdamkarotēm vīna etiķa, sakapātu ķiploka daiviņu, sāli, maltiem melnajiem pipariem.
Šajā maisījumā garneles patur 30-40 minūtes.
Garneles uzdur kopā ar marinēta gurķa šķēlīti vai selerijas šķēlīti.
9. Ar Mocarellas vai Brinzas sieru - siera gabaliņus pāris stundas marinē olīveļļas, čili, kaltēta bazilika maisījumā.
Maizes gabaliņus viegli apcep un aprasina ar maisījumu, kurā marinējās siers.
Uz iesmiņa uzdur - paprikas gabaliņš, maize, gurķis, marinētais siers, ķirštomātiņš.
10. Laša un zaļumu kanapē - tostermaizi noziež ar sviestu, kas sakults ar laša gabaliņiem,sakapātiem zaļumiem.
Apziestajam tostermaizes gabaliņam uzliek citrona šķēlīti vai gurķi,diļļu vai pētersīļu zariņu, laša filejas gabaliņu.
Visu caurdur ar iesmiņu.