Vistas gaļas pīrāgs ar sieru, sēnēm un dārzeņiem

Vistas gaļas pīrāgs ar sieru, sēnēm un dārzeņiem Foto: Vistas gaļas pīrāgs ar sieru, sēnēm un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 2 vistu krūtiņas
  • 150 g siera
  • 1 sīpols
  • 1 bundža marinētu sēņu
  • 3 burkāni
  • 3-4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • garšvielas gaļai pēc garšas
  • sāls, pipari, malts muskatrieksts pēc garšas
  • 1 citrona sula

Pagatavošana

  1. Marinētās sēnes sutina olīveļļā, pievieno sakapātu sīpolu, saldo krējumu, garšvielas.
  2. Vistas gaļu sagriež plānos salmiņos, marinē garšvielās un citrona sulā.
  3. Daļu vistas gaļas salmiņu liek ietaukotas veidnes apakšā un sānos, uzkaisa daļu rīvēta siera, liek sēņu masu, rupji rīvētus burkānus, virsū spirālveidā izkārto atlikušo gaļu.
  4. Cep 200°C temperatūrā, 30 minūtes.
  5. Pīrāgs izdalīs daudz sulas, pēc 30 minūtēm, izdalījušos sulu nolej, pīrāgu pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
  6. Turpina cept, kamēr siers ir izkusis un mazliet apbrūnējis.
  7. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē 10 minūtes, tad liek pasniegšanas traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes