Vistas gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu

Vistas gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu Foto: Vistas gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 1 vistas krūtiņa
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 glāzes vārīta ūdens
  • 3 ēdamkarotes trekna saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 saišķītis zaļumu
  • kurkuma, malta paprika, malti melnie pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
  2. Burkānu sarīvē.
  3. Sīpolu sagriež biezos pusgredzenos. 
  4. Vistas gaļu cep augu eļļā, 5 minūtes. 
  5. Pievieno sīpolus, burkānus, sāli, garšvielas, cep vēl 5 minūtes. 
  6. Pielej ūdeni, samaisa, sutina, uz lēnas uguns, 20 minūtes. 
  7. Miltus izsijā un pievieno mērcei, samaisa, sautē 3 minūtes, pievieno saldo krējumu, visu uzvāra un noņem no uguns. 
  8. Pievieno zaļumus, uzliek pannai vāku, atstāj uz 20 minūtēm.
  9. Mērci pasniedz karstu, ar piedevām pēc Jūsu izvēles. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes