Sastāvdaļas
- 2 vistu krūtiņas (novelk ādu, izņem kaulus, sagriež 1,2-1,5 cm lielos gabaliņos)
- 400 g sagrieztu svaigu sēņu
- 50 g sakapātu loku
- 2 kaltēti čili pipari
- 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
- 2 šalotes sīpoli (sagriezti plānās šķēlītēs)
- 1 ēdamkarote sakapātu ķiploku
- 1 ēdamkarote rīvēta svaiga ingvera
- 1-2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote taizemiešu zivs mērces
- 2 tējkarotes cukura
- malti melnie pipari pēc garšas
- 2-3 ēdamkarotes laima sulas
Pagatavošana
- Visas mērces sastāvdaļas bļodā samaisa un noliek malā.
- Kaltētos čili piparus mērcē verdošā ūdenī, dažas minūtes.
- Lielu dziļu pannu sakarsē uz lielas uguns, pāris minūšu.
- Pievieno zemesriekstu sviestu, pakarsē 1 minūti, pievieno sagrieztus čili piparus, cep 2-3 minūtes.
- Pievieno šalotes sīpolus, turpina cept 2 minūtes.
- Pievieno ķiplokus, ingveru - sutina dažas sekundes, pievieno vistas gaļu, cep 5 minūtes.
- Pievieno sēnes, lokus, cep, kamēr sēnes izdala šķidrumu un tas ir iztvaikojis.
- Pievieno mērci, sautē 2-3 minūtes, kamēr mērce mazliet sabiezē, pēc garšas pieber sāli.
- Pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!