Sastāvdaļas
Buljonam:
- 500 g vistu muguriņu
- 1 burkāns
- 1 puravs
- 1 lauru lapa
- 2 seleriju kāti
- timiāns, melnie pipari, smaržīgie pipari, sāls pēc garšas
Klimpām:
- 100 g siers
- 80 g mannas
- 2 olas
- rīvēta citrona miziņa
- nedaudz pētersīļu
- rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Vistu gabalus katlā pārlej ar aukstu ūdeni, uzvara un noputo.
- Pievieno sagrieztu burkānu, puravu, seleriju kātus, piparus, timiānu un lauru lapas, lēni vāra apmēram 1/2 stundas. Gatavu buljonu izkāš un pievieno sāli pēc garšas.
- Sieru sarīvē, sajauc ar mannu un olām. Uzkarsēta buljona ar tējkaroti liek siera un mannas masas piciņas un lēni vāra 5 minūtes.
- Tad pievieno muskatriekstu, pārber rīvētu citrona miziņu un pētersīļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!