Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 50 g sviesta
- 200 g miltu
- 1 tējkarote cukura
- sāls
- 4 olas
- 500 ml piena
Pildījumam:
- 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
- 300 ml piena
- 200 g svaiga siera (krēmsiers)
Vēl:
- augu eļļa cepšanai
- 150 g persiku ievārījuma
Pagatavošana
- Katliņa izkausē sviestu.
- Bļoda sajauc miltus ar cukuru un šķipsniņu sāls. Pievieno olas, izkausēto sviestu un pienu. Samaisa viendabīgā masā un atstāj mīklu uz 20 minūtēm "atpūsties".
- 300 ml piena uzvāra vaniļas pudiņu. Atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Tad pudiņam pievieno svaigo sieru.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 50 °C. Pannā uzkarsē nedaudz eļļas un plāna kārtiņā ielej mīklu. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnu.
- Gatavas pankūkas tur cepeškrāsnī siltumā.
- Pirms pasniegšanas apzied pankūkas ar vaniļas krēmu.
- Pankūkas sarullē un uzliek uz tam pa vienai karotei ievārījuma.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!