Upeņu mafini ar vārīto upeņu krēmu

Upeņu mafini ar vārīto upeņu krēmu Foto: Upeņu mafini ar vārīto upeņu krēmu

Sastāvdaļas

  • 125 g mīksta sviesta
  • 175 g cukura
  • 2 lielas olas
  • 275 g miltu
  • vanilīns
  • 1+1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 ml trekna piena vai saldā krējuma
  • 150 g saldētu vai svaigu upeņu

Pagatavošana

  1. Olas, sviestu, cukuru labi saputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, pienu, samaisa. Iemaisa ogas, pilda 1/4 no formiņas, cep 200°C 20 min.
  2. Krēms: 120 g upenes pārlej ar ūdeni, apvāra, izberž caur sietu. 2 olas, 125 ml piena, 2 ēd.k. miltu, 2 ēd.k. cukura, 100 g sviesta.
  3. Pienu uzkarsē, olas, cukuru, miltus ar slotiņu sajauc, pielej karsto pienu, maisot uzvāra, kamēr sabiezē.
  4. Atdzesē. Puto sviestu ar 2 ēdamkarotes pūdercukura, pievieno vārīto krēmu, pievieno upeņu biezeni, saputo vijīgā konsistencē.

Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.
Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes