Torte „Reibinošais ķirsis”

Torte „Reibinošais ķirsis” Foto: Torte „Reibinošais ķirsis”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 4 olas
  • 1,5 glāzes cukura
  • 2 glāzes verdoša ūdens
  • 1 glāze kakao pulvera
  • 2 tējkarotes sodas
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 250 g sviesta
Krēmam:
  • 1,5 glāzes piena
  • 2 glāzes cukura
  • 450 g sviesta
  • 300 g ķiršu, kas izturēti degvīnā
Rotāšanai:
  • 1 šokolādes tāfelīte

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - kakao pulveri izšķīdina verdošā ūdenī, pievieno sviestu, cukuru, olas, miltus, sāli, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, sviestu - visu kārtīgi samaisa.
  2. Mīklai jāsanāk tik šķidrai, kā skābajam krējumam.
  3. Mīklu sadala 2 daļās un cep 2 biskvītus.
  4. Gatavo krēmu - pienu uzkarsē un pilnībā izšķīdina tajā cukuru - atdzesē.
  5. Sviestu sakuļ un tievā strūklā pielej piena maisījumu, turpinot kult.
  6. Krēmu sadala 3 daļās.
  7. Vienam biskvītam izgriež vidu, atstājot plānas maliņas.
  8. Otru biskvītu sagriež 2 daļās.
  9. Vienu biskvītu noliek malā, cauro biskvītu noliek malā, atlikušo, kopā ar mīkstumu no caurā biskvīta sīki sakapā.
  10. 2/3 krēma liek sakapātos biskvītus, ķiršus degvīnā - samaisa un piepilda cauro biskvītu.
  11. Liek virsū atlikušo biskvītu, uzklāj atlikušo krēmu, pārkaisa ar rīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes