Teļa kotletes ar balto mērci

Teļa kotletes ar balto mērci Foto: Teļa kotletes ar balto mērci

Sastāvdaļas

  • 750 g teļa gaļas
  • 150 g šampinjonu
  • 200 g spinātu
  • 100 g siera
  • rīvmaize
  • sāls

Pagatavošana

  1. Teļa gaļu sagriež šķēlēs, izdauza ar gaļas āmuriņu, izveido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep cūku taukos.
  2. Katlu izklāj ar nomazgātām, noplaucētām spinātu lapām, virs tām uzliek kotletes, bet uz kotletēm - šampinjonus.
  3. Visu pārlej ar balto mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru un sacep.

Balto mērci gatavo šādi: sautējamā katlā izkausē 100 g cūku tauku, pievieno 2 ēdamkarotes miltu, karsē, līdz milti kļūst brūngani un izdala grauzdētu riekstu smaržu. Tad nepārtraukti maisot, pielej 2 glāzes karsta piena un visu uzvāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes