Sastāvdaļas
- 200 g rūgtās šokolādes (70%)
- 20 g sviesta (sālīts)
- 6 olas
- 110 g cukura
- 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
- 50 g kakao
Šokolādes - apelsīnu krēmam:
- 250 g piena
- 3 tējkarotes rīvētu apelsīnu miziņas
- 2 1/2 tējkarotes želatīna
- 5 olu dzeltenumi
- 110 g cukura
- 60 ml apelsīnu sulas
- 200 g piena šokolādes(33%kakao)
- 300 g „Crème double” vai saldā krējuma
Gaišai šokolādes mērcei:
- 180 g piena šokolādes (33%)
- 250 g saldā krējuma
Dekorēšanai:
- šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
- Šokolādes krēma tortei cepeškrāsni iepriekš uzsildalīdz 180°C temperatūrai.
- Tortes formu (20 cm) ietauko un izklāj ar cepampapīru.
- Sviestu un šokolādi katliņā ar biezu dibenu zemā temperatūrā izkausē un 10 minūtes atdzesē.
- Olas dzeltenumus un cukuru ar elektrisko putotāju apmēram 5 minūtes saputo. Šokolādes masu pievieno klāt.
- Olas baltumus ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās un 2 paņēmienos, daļās iecilā šokolādes masā.
- Masu ielej cepamformā un apmēram 20 minūtes cep. Gatavu turpat formā atdzesē.
- Sagatavo šokolādes - apelsīnu krēmu. Pienu un apelsīnu miziņu katliņā ar biezu dibenu uzkarsē.
- Želatīnu uzbriedina apelsīnu sulā. Olas dzeltenumus un cukuru ar elektrisko putotāju apmēram 3 minūtes saputo. Iemaisa sulu.
- Pa nelielām devām pievieno karsto pienu. Maisījumu ielej tai pašā katliņā un visu laiku maisot karsē uz vidējas uguns.
- Karsē līdz maisījums sabiezē (neuzvārīt!).
- Pievienot šokolādi un 1 minūti atstāt mierā, tad samaisīt,līdz šokolāde ir izkususi.
- „Crème double” vai saldo krējumu saputot. Pievienot šokolādes masai un tūlīt tālāk apstrādāt.
- Gatavo atdzesēto tortes pamatni izņemt no formas. Formu iztīrīt,ietaukot un izklāt ar cepampapīru.
- Gatavo tortes pamatni ar dibenu uz augšu atkal ieliek formā.
- Ar otiņu uzsmērē liķieri un uzklāj krema kārtu,nolīdzina.
- Vismaz 6 stundām vai uz nakti atstāt mierā, aukstumā.
- Sagatavo gaišās šokolādes mērci.
- Torti ar šokolādes skaidiņām apkaisīt un mazliet pārliet ar siltu šokolādes mērci.
- Tūlīt pasniedz ar atlikušo mērci.
- Var torti pagatavot arī ar citu augļu sulām, piemēram, tā labi saskan ar ābolu vai bumbieru sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!