Sastāvdaļas
- 1 kg ķiršu
- 800 - 1200 g cukura
- 200 g ūdens
Pagatavošana
- Ķiršu ievārījumam visbiežāk lieto skābus, tumšus nogatavojušos ķiršus, jo saldie ķirši mazā skābuma dēļ ievārījumam nav piemēroti.
- Ievārījumus var vārīt no jebkuriem skābo ķiršu šķirnes augļiem, mainās tikai cukura daudzums atkarībā no augļu skābuma pakāpes.
- Ķiršu ievārījumu labāk vārīt bez kauliņiem, lai gan var vārīt arī ar tiem.
- Ja ievārījumu vāra bez kauliņiem, tad pēc mazgāšanas tie jāizņem.
- Dzidrā, karstā sīrupā liek sagatavotos augļus un vāra uz lēnas uguns ar maziem pārtraukumiem 1 stundu, tikmēr, kamēr sāk grimt sīrupā un pats sīrups paliek pieliek pietiekami biezs; pa vārīšanas laiku nosmeļ putas.
- Gatavu, karstu ievārījumu pilda traukos un noslēdz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!