Sastāvdaļas
- 3 nelieli banāni (pēc iespējas gatavāki)
- 1 ola
- 75 ml piena
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 130g Smalkais muslis ar augļiem
- šķipsniņa sāls
- ogas pēc izvēles (receptē upenes no saldētavas)
Pagatavošana
- Banānus saspaida ar dakšiņu, pievieno sakultu olu, pienu, sāli un Smalko musli, kam pievienots cepamais pulveris.
- Visu samaisa un noliek 15-20 minūtes ievilkties. Ja vēlas, var pievienot arī nedaudz cukura.
- Ja izmanto saldētas ogas, tās nedaudz atlaidina.
- Kad mīkla ievilkusies, cep plācenīšus sakarsētā pannā vidējā eļļas daudzumā.
- Liek ēdamkarotes daudzuma mīklu, virsū liek ogas, cep no vienas puses, tad griež otrādi un cep, līdz plācenīši ir zeltaini brūni.
- Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, skābo krējumu vai ievārījumu, papildina ar svaigām ogām.
Recepte un foto: SMALKAIS MUSLIS
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!