Sastāvdaļas
- 250 g svaigu sēņu
- 1 sīpols
- 2 kartupeļi
- 1 sālīts vai skābēts gurķis
- 1 burkāns
- 2 ēdamkarotes miežu putraimu
- 1 ēdamkarote eļļas
- sāls, pipari, timiāns pēc garšas
- lociņi vai pētersīļi, kapāti
- 1 l ūdens
Pagatavošana
- Svaigas sēnes sakapā.
- Putraimus noskalo un vāra ūdenī, līdz tie kļūst mīksti, taču neizvāra pavisam.
- Uz vidējas uguns izsutina sakapātās sēnes un sīpolus, līdz tie ir mīksti.
- Nomizo un sagriež nelielos kubos kartupeļus, sarīvē nomizotu burkānu.
- Pie pusvārītajiem putraimiem liek sutinātas sēnes ar sīpoliem, kartupeļus un vāra, kamēr putraimi un kartupeļi ir mīksti.
- Kamēr zupa vārās, sīki sagriež sālīto vai skābēto gurķi.
- Dažas minūtes pirms noņemt zupu no uguns, iemaisa tajā gurķi.
- Pasniedz karstu un pārkaisītu ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!