Sautēta teļa gaļa ķiploku-tomātu mērcē

Sautēta teļa gaļa ķiploku-tomātu mērcē Foto: Sautēta teļa gaļa ķiploku-tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1-1,2 kg teļa gaļas
  • 15 ķiploka daiviņas
  • 6-8 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 3 glāzes sausa baltvīna
  • 2 ēdamkarotes baltmaizes grauzdiņu
  • olīveļļa
  • 1 timiāna un 1 majorāna zariņš
  • mazliet cukura

Pagatavošana

  1. Teļa gaļu sagriež 4-5 cm lielos gabalos, cep olīveļļā, kamēr kļūst zeltaini.
  2. Cep pa nelielām porcijām, jo savādāk, gaļa nevis cepsies, bet sautēsies.
  3. Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, drupinātus baltmaizes grauzdiņus, tomātu mērci, timiānu un majorānu.
  4. Pielej baltvīnu, pannai uzliek vāku, sautē uz lēnas uguns 1-1,5 stundas.
  5. Pēc 1 stundas pagaršo, ja ir par skābu, var piebērt mazliet cukura.
  6. Gatavu sautēto teļa gaļu ķiploku-tomātu mērcē pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām pēc Jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes