Sātīga biezzupa itāļu gaumē

Sātīga biezzupa itāļu gaumē Foto: Sātīga biezzupa itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopu maltās gaļas
  • 1 sīpols 
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 nelieli burkāni 
  • 400 g sasmalcinātu, konservētu tomātu savā sulā
  • 750 ml gaļas buljona 
  • 150 g makaronu 
  • 1 tējkarote oregano
  • lauru lapas, sāls, pipari
  • Mocarellas siers
  • svaigs baziliks

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus - samaisa, veido nelielas frikadeles.
  2. Frikadeles apcep olīveļļā, lai veidojas brūngana garoziņa.
  3. Pievieno sakapātu sīpolu un ķiplokus - turpina cept 6 minūtes. 
  4. Citā pannā, sakarsētā olīveļļā cep rīvētus burkānus.
  5. Frikadeles un burkānus liek katlā, pievieno konservētos tomātus, buljonu, garšvielas, sāli.
  6. Visu uzvāra, turpina vārīt uz vidējas uguns, 40 minūtes.
  7. Pievieno makaronus, vāra, kamēr gatavi.
  8. Zupu lej karstumizturīgos podiņos, pārkaisa ar sasmalcinātu Mocarellas sieru.
  9. Podiņus liek 250°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, uz 10 minūtēm.
  10. Gatavu zupu pasniedz ar svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes